Zidane: Zašto moja djeca ne bi igrala ovdje?
FOTO: EPA

Iritira ga kazna FIFA-e

Zidane: Zašto moja djeca ne bi igrala ovdje?

Krovna kuća svjetskog fudbala (FIFA) zabranila je Real Madridu da kupuje igrače sljedeće dvije sezone. 

Kraljevski klub je zajedno sa rivalom Atleticom kažnjen za kršenje pravila o angažmanu stranih igrača mlađih od 18 godina i do januara 2018. godine neće moći dovoditi pojačanja, a razočarenje zbog takve odluke ne krije ni Zinedine Zidane. 

"Ne razumijem tu odluku, stvarno me iritira. Ova kazna je apsurd. Klub će se žaliti te se nadam da će se odluka promijeniti", kazao je trener Reala i dodao:

"Moja djeca su rođenda ovdje i cijeli život sam ovdje, pa zašto onda ne bi mogli igrati ovdje? To je apsurd. Sretan sam s ekipom koju imam na raspolaganju, tu su 24 odlična igrača", dodao je Zidane.

Osvrnuo se Zidane i na utakmicu sa Osasunom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ronaldo će igrati protiv Osasune, odmorit ću Jamesa, Casemira i Marcela. Benzema je spreman, dobit će neke minute", podvukao je Zidane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi