Postoji objašnjenje: Zašto Ronaldo stoji bočno tokom intoniranja nacionalne himne?

Osim njega, to radi još samo golman Argentine

Postoji objašnjenje: Zašto Ronaldo stoji bočno tokom intoniranja nacionalne himne?

Portugalski as Cristiano Ronaldo blista punim sjajem na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Ovog puta ga nećemo spominjati u kontekstu golova koje postiže ili oborenih rekorda, već zbog načina na koji stoji tokom intoniranja himne.

Mnogi twitteraši su primjetili da Ronaldo stoji drugačije nego njegovi saigrači tokom intoniranja himne, tačnije stoji bočno. Da stvar bude još zanimljivija, baš tako je stajao i golman reprezentacije Argentine Willy Caballero pred susret protiv Islanda.

Zašto oni tako stoje? Pa, razlog je veoma jednostavan - gledaju u zastavu svoje države dok pjevaju nacionalnu himnu.

Eto, sada kada smo to riješili, možemo dodati da je Ronaldo danas protiv Maroka oborio još jedan u nizu rekorda. Naime, on je, pogotkom kojeg je postigao u 4. minuti susreta, postao Evropljanin sa najviše postignutih golova u dresu nacionalnog tima - 84 gola u 151 utakmici.

Podsjetimo da njegov Portugal sada ima četiri boda nakon dva koal i nalazi se nadomak osmine finala, a uposljednjem kolu će igrati protiv selekcije Irana.

Top Komentari

Ruto
Hm Bitna je brzina kojom ce se tekst izbaciti a ne da se provjeri sta se napisalo. Ma nema veze, navikli smo.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi