Ronaldo jednom nogom u osmini finala
Maroko je danas bio veoma dobar, ali ipak nije uspio da otkine bod aktuelnom šampionu Evrope.

Srušio i Maroko

Ronaldo jednom nogom u osmini finala

Portugalci su danas ostvarili pobjedu proitv Maroka sa 1:0 u okviru 2. kola grupe B Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Cristiano Ronaldo je u Rusiju stigao preraspoložen i silno motiviran da sa svojom reprezentacijom nakon EURA i na Svjetskom prvenstvu napravi nešto veliko.

Upravo tako je najbolji igrač svijeta započeo i današnju utakmicu - pogotkom. Joao Moutinho je ubacio u šesnaesterca nakon jedne kombinacije poslije kornera, a najboji u skoku je bio Ronaldo koji glavom pogađa za vodstvo svog tima.

Nedugo zatim Maroko je zaprijetio preko svog kapitena Medhija Benatije, ali njegov udarac brani golman Portugalaca Rui Patricio. Kasnije se ušlo u nešto mirniji tok, a na narednu šansu se čekalo do 39. minute kada je Guedes bio u šansi za Portugal, ali rezultat se nije promijenio i na poluvrijeme se otišlo sa onih 1:0 iz 4. minute.

Na početku nastavka susreta Ronaldo je odmah zaprijetio, ali njegov udarac odlazi viskoko preko gola. Samo sedam minuta kasnije, tačnije u 57. minuti Maroko je imao veliku priliku, ali udarac Belhande je odbranio Rui Patricio. Tri minute nakon toga Maroko je ponovo u šansi, ali Benatija šutira preko gola. Do kraja meča kapiten Maroka i član Juventusa je još jednom pokušao, ali ovog puta je slabo glavom zahvatio loptu i ostalo je 1:0 za Portugalce do samog kraja.

Ekipa koju sa klupe predvodi selektor Fernando Santos sada ima četiri boda, dok je Maroko ostao bez bodova i nakon drugog kola. U drugom meču ove grupe večeras se sastaju Iran i Španija.

Svjetsko prvenstvo, grupa B, 2. kolo:

Portugal-Maroko 1:0 (Ronaldo 4')

Portugal: Patricio, Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro, Carvalho, Moutinho, Joao Mario, Bernardo Silva, Guedes, Ronaldo.

Maroko: Munir, Hakimi, Da Costa, Benatia, Dirar, El Ahmadi, Boussoufa, Ziyech, Belhanda, Amrabat, Boutaib.

Klupa Portugala: Lopes, Beto, Alves, Dias, B. Fernandes, M. Fernandes, Martins, Ricarto Pereira, Quaresma, Rui, Adrian Silva, Andre Silva.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Klupa Maroka: Bono, Tagnaouti, Bennasser, Amrabat, Bougaddouz, Carcela-Gonzalez, El Kaabi, En Nesyri, Fajr, Harit, Mendyt, Saiss.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi