"Poštujem navijače i kada mi zvižde, takve stvari su mi se dešavale u svakom klubu u kojem sam bio"

Pastore konačno zaigrao na svom nivou

"Poštujem navijače i kada mi zvižde, takve stvari su mi se dešavale u svakom klubu u kojem sam bio"

Endin Čaušević

Argentinski fudbaler Javier Pastore na ljeto 2018. godine stigao je u Romu kao veliko pojačanje PSG-a, ali u prvoj sezoni nije opravdao očekivanja.

Roma je ovog 30-godišnjeg veznjaka platila 25 miliona eura, ali Pastore je imao dosta problema u prvoj sezoni. Argentinac nije pružao partije koje su se od njega očekivale na Olimpicu, a problem su mu pravile i učestale povrede.

Ipak, Pastore je ove sezone uspio da se ustali u prvu postavu i konačno pruži nekoliko igara na visokom nivou. Već je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao deset utakmica što je polovina onoga što je Pastore igrao u cijeloj prošloj sezoni.

Argentinac je priznao da mu konačno odgovara atmosfera koju osjeća u Romi, te da mu svaka odigrana minuta itekako znači. Priznao je da mu je velika motivacija bila to što su mu navijači Rome zviždali jer su bili nezadovoljni onim što je on pružao na terenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Tokom ljeta pričao sam s trenerom i njegovim pomoćnicima. Uspio sam da se fizički spremim na pripremama i to je najvažnije. Neke prijateljske utakmice sam propustio jer sam ja to tražio od trenera kako ne bih previše opteretio svoje tijelo. Sada sam konačno spreman za igru cijele utakmice i osjećam se odlično", rekao je Pastore i dodao.

"Istina je da sam izviždan nekoliko puta, ali to se dešavalo u svakom timu u kojem sam igrao. Također, ima trenutaka kada svi navijaju za tebe i to je jednostravno tako. To je način na koji ja igram i ako nisam uradio ništa za tim navijači su nezadovoljni. Zviždanje s tribina dalo mi je motivaciju. Cijenim kada navijači pokazuju šta misle o meni i pokušavam da prihvatim i takve stvari. To je stvar fudbala, ali i najbolja motivacija za mene da dajem što više od sebe kako bi me na kraju nagradili aplauzima".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije