Zaniolo ne želi kultni dres: I da mi Roma ponudi, ne bih ni razmišljao

Mladi Italijan je govorio i o igračima kojima se divi

Zaniolo ne želi kultni dres: I da mi Roma ponudi, ne bih ni razmišljao

Nicolo Zaniolo je velika nada italijanskog fudbala i svoje Rome. Mladi ofanzivni veznjak je konačno "uhvatio" pravu formu i u posljednje vrijeme ponovo pokazuje da bi mogao biti neprikosnoveni vođa neke nove Rome.

Zaniolova prirodna pozicija je "desetka", ali dres sa brojem 10 ne želi. Desetka u Romi može biti samo Tottijeva, smatra 20-godišnji Zaniolo iako su mnogi nakon njegovih izjava da želi u budućnosti biti kao Princ Rima zaključili da želi i kultnu "desetku".

Upravo o mogućnosti da jednog dana zaduži dres sa brojem 10, koji je "bez vlasnika" od kada je Totti 2017. okačio kopačke o klin, Zaniolo je govorio u svom intervjuu za Uefa.com.

"I da mi Roma jednog dana ponudi, ne bih ni razmišljao o tome. Želio bih zadržati svoj broj zbog poštovanja prema kapitenu (Totti). Ne bih ni pokušao reći DA", rekao je Zaniolo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaniolo je potom govorio i o svojim fudbalskim idolima - naravno, pored Tottija.

"Inispirisao me Kaka, zbog načina na koji je igrao. A i njegova pozicija je bila slična poput moje... Uživao sam gledati i Ronaldinha. Gledao bih utakmice samo zbog njega", istakao je Zaniolo.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi