Posušje i Tomislav sigurni, Klis slavio kod Kamešnice

Druga liga Jug

Posušje i Tomislav sigurni, Klis slavio kod Kamešnice

Samir Mlaćo

Sigurnu pobjedu u 7. kolu Druge lige Jug upisali su nogometaši Posušja na gostovanju kod HNK Stolac 5:0. Hat trick za goste je upisao Jure Glavina, a po jedan pogodak su dodali Ivan Mandurić i Ivan Bešlić.

Tomislav je sa 4:0 savladao Grude. Dva puta je pogodio Josip Bagarić, a po jednom Petar Landeka i Josip Ivić.

Branitelj je slavio u gostima kod Neuma 2:0 uz dva pogotka Roberta Bunoze. Isti rezultat je viđen u duelu Kamešnice i Klisa. Oba pogotka za goste postigao je Amel Bajrić, zanimljivo oba u posljednjih pet minuta.

Brotnjo je na svom terenu bilo bolje od Troglava 1918 2:0. Mario Miličević je doveo Brotnjo u vodstvo u 53. minuti, a konačnih 2:0 postavio je u 64. minuti Mihovil Džeba.

Čak osam pogodaka viđeno je u Bijelom Polju gdje je Bjelopoljac deklasirao Ramu 6:2. Tri puta je za domaće pogađao Mustafa Šetka, te po jednom Adnan Husnić, Alem Brkan i Kenan Jazvin sa 11 metara. Strijelci za goste iz Prozor Rame bili su Branimir Džalto i Mislav Jeličić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Sa dobrim igrama ove sezone nastavila je Sloga iz Gornjeg Vakufa Uskoplja. U ovom kolu Sloga je u Jablanici sa 3:0 savladala domaću Turbinu. Strijelac za goste bio je dva puta iskusni Sefir Gvozden, a jedan pogodak u mreži Amara Husrepa dodao je Armin Abazović.

Posušje je prvoplasirano sa 19 osvojenih bodova, Brotnjo ima 16, a Klis 15. Na dnu je Kamešnica sa samo jednim osvojenim bodom, dok Grude imaju dva, a Stolac tri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi