Landeka: Vrijeme je da ovaj klub napravi iskorak, to sigurno zaslužuje

Iskusni nogometaš zadovoljan otvaranjem sezone

Landeka: Vrijeme je da ovaj klub napravi iskorak, to sigurno zaslužuje

Samir Mlaćo

Prošlosezonski prvak HŠK Posušje nakon dva kola u Drugoj ligi Jug ima šest osvojenih bodova. 

Tim iz Posušja tako je na najbolji mogući način krenuo u novu sezonu, a sada dobre igre žele nastaviti i protiv Branitelja na svom stadionu.

Pred ovaj meč govorio je iskusni Davor Landeka.

"Igramo na domaćem terenu, sve osim naše pobjede bilo bi razočarenje za sve nas. Mi u nedjelju prihvaćamo ulogu favorita, ali ni u jednom trenutku ih ne smijemo i nećemo podcijeniti.
Sto se tiče ekipe u ovoj sezoni svakako možemo biti zadovoljni trenutnim igračkim kadrom. Većina igrača je ostala na okupu, samim time smo i uigraniji, a pristigla su nam i pojačanja u vidu Franje Ćuže, Dominika Begića i Slavena Dumančića koji su se odlično uklopili u ekipu", kazao je Landeka te dodao.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

"Mislim da u ovoj sezoni imamo za nijansu bolju ekipu u odnosu na prošlu godinu, ali sve ćemo to morati potvrditi na terenu. Što se trenera tiče mislim da radi odličan posao, te daje priliku mlađim igračima, odlično poznaje cijelu ligu, samim tim nas odlično pripremi za svaku utakmicu i sami rezultati govore najviše o njemu i njegovom radu. Moji nastupi u dresu HŠK Posušje za sada zadovoljavajući, sigurno da uvijek može bolje, te ću u svakoj utakmici dati 100% svojih mogućnosti, nekad je to dovoljno, a nekada ne. U svemu tome ja sam najmanje bitan, bitno je da HŠK Posušje završi tamo gdje i pripada, a to je viši rang natjecanja i svakako da je vrijeme za iskorak, jer Posušje sa svojim navijačima i prelijepim stadionom to zaslužuje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi