Posušje nosi puni plijen iz Tešnja: Barišić presudio domaćima sa 11 metara

Jedan pogodak odlučio pobjednika

Posušje nosi puni plijen iz Tešnja: Barišić presudio domaćima sa 11 metara

S. Mlaćo, foto: E. Oštraković

U posljednjem susretu 1. kola Prve lige FBiH TOŠK je danas ugostio novajliju Posušje, a na kraju je završilo 1:0 za goste.

Na početku bez puno uzbuđenja, da bi u 25. minuti gosti zaprijetili preko Landeke. Četiri minute kasnije zatresla se i prečka TOŠK-a, Begić nije imao sreće.

Do kraja prvog dijela još jedna šansa za Posušje, no golman Jasmin Kršić je imao svoj dan.

TOŠK je teško dolazio u priliku, dok su gosti bili veoma razigrani. Zaprijetili su i u 62. minuti, ali Kršić je ponovo bio pobjednik.

U 80. minuti prijeti TOŠK, no Galić brani. I kada se očekivao kraj penal za goste. Barišić je bio siguran i donio svom timu tri vrijedna boda i sjajno otvaranje sezone.

Prva liga FBiH, 1. kolo:

NK TOŠK - HŠK Posušje 0:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK TOŠK: Kršić, Ćubara, Hodžić, Škrijelj, Kurdić, Nuhanović, Delić, Mahmutović, Mehić, Vulić, Delić.

HŠK Posušje: Galić, Vranjić, Barišić, Serdarušić, Bešlić, Landeka, Lučić, Begić, Sesar, Stipić, Brekalo.

Top Komentari

JJ90
Posušje prava multi-etnička ekipa. Svaka čast.
1 3
Deepy
Vidim.i u TOSKu sve vrvi od Srba i Hrvata... Posusje ima svoje igrace, iz skole koja je jedna od jacih zadnjih godina u BiH, sta bi trebo triput placati pridoslice?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi