Potencijalni Zmaj iz Serie A u austrijski Šturm?
Foto: Instagram

Napušta redove Empolija

Potencijalni Zmaj iz Serie A u austrijski Šturm?

Potencijalni reprezentativac naše zemlje Arnel Jakupović ove zime će napustiti Empoli, tvrde brojni italijanski mediji.

Iako je prošle sezone briljirao na posudbi u juniorima Juventusa, ovaj mladi Austrijanac bh. porijekla po povratku u Empoli nije dobio priliku u prvom timu i sve su glasniji natpisi o ponovnom odlasku.

Nakon što je interes za njegovim uslugama pokazao Ascoli, sada se u borbu uključio u Šturm, u koji bi trebao stići u sklopu 'deala' dvaju klubova. Jakupović bi tako trebao zamijeniti Empoli s Gracom, a u suprotnom pravcu bi otišao Peter Žulj, za kojeg bi Šturm dodatno dobio i nekoliko miliona eura.

Jakupović je ujedno i ponikao u Austriji, onoj bečkoj, gdje je igrao sve do 2015. godine kada je otišao u Middlesborugh. Otočku epizodu je okončao dvije godine kasnije i potom prešao u Empoli čiji je, barem zasad, član i dalje.

Lovi ga i N/FSBiH

Jakupović ima tek 20 godina, stručnjaci mu predviđaju blistavu karijeru, pa stoga i ne čudi što su na njega 'oko bacili' i čelnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Kontakti su uspostavljeni prošle godine, ali ovaj mladi napadač, čini se, još nije donio odluku pod čijom će zastavom nastupati u budućnosti ukoliko bude imao priliku za to.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

"Kontaktirali su me ljudi iz BiH, ali još je rano govoriti o tome za koga ću igrati u budućnosti. Obavit ću razgovore i sa jednima i sa drugima...", kazao je Jakupović za SportSport.ba ranije.

Jakupović je trenutno mladi reprezentativac Austrije.

Top Komentari

VelaHavle
Ako se ti dvoumis kralju - ne trebas nam
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi