Napadač kojeg lovi N/FSBiH našao novi klub?

Napušta redove Empolija

Napadač kojeg lovi N/FSBiH našao novi klub?

Mladi nogometaš Arnel Jakupović, za kojeg se interesuju i čelnici N/FSBiH, napustit će Empoli.

Premda se očekivalo da će Jakupović dobiti šansu nakon što je prethodno 'žario i palio' u mladom timu Juventusa, tokom minule polusezone nije odigrao nijedan meč u Serie A, pa natpisi o odlasku i ne čude.

Kako bi konačno dobio priliku u seniorskoj konkurenciji, italijanski mediji javljaju da čelnici Empolija namjeravaju ove zime poslati 21-godišnjeg Jakupovića na posudbu u Ascoli koji se takmiči u Serie B.

Dogovor između dvaju klubova je navodno pri realizaciji, a protiv posudbe nema ništa ni Jakupović, koji prethodnih mjeseci nije skrivao nezadovoljstvo što u Empoliju gotovo da i nije bio dio prve momčadi. Ali, kada su u pitanju nastupi u Primaveri, tu se istaknuo sa četiri pogotka u četiri odigrane utakmice. 

Jakupović je u Italiju stigao u januaru 2017. godine iz Middlesbrougha. Nogometnu abecedu je naučio u bečkoj Austriji.

Potvrdio da je imao kontakte sa N/FSBiH

Jakupović slovi za veliku nadu, to je opšte poznato, a u N/FSBiH su svjesni da bi nosili preveliko breme ukoliko bi se ponovio slučaj "Ibrahimović", pa ovog mladog igrača već pokušavaju privoliti da igra za Zmajeve.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kontaktirali su me ljudi iz BiH, ali još je rano govoriti o tome za koga ću igrati u budućnosti. Obavit ću razgovore i sa jednima i sa drugima...", kazao je Jakupović za SportSport.ba ranije.

Jakupović je trenutno mladi reprezentativac Austrije. 

Top Komentari

niko nikovic
Godinama se piše o navodnom "slučaju Ibrahimović" a Zlatan nikad za neki respektabilni mediji, nije izjavio da je htio igrati za BiH.
8 12
niko nikovic
E cuj slucaj Ibrahimović hahahahahahah pa do kada ce se ta glupost ponavljati.Zlatan nikada ni za jedan mediji nije dao izjavu da je želio igrati za reprezentaciju BiH.
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi