Potencijalnih startnih 11 Newcastle Uniteda: Coutinho, Nainggolan, Cavani, Mertens...

Prema prognozama Daily Maila

Potencijalnih startnih 11 Newcastle Uniteda: Coutinho, Nainggolan, Cavani, Mertens...

Admin Čaušević

U jeku pandemije koronavirusa Newcastle United je blizu promjene vlasničke strukture. Novi vlasnici slavnog engleskog kluba postat će PIF, odnosno investicioni fond Saudijske Arabije na čelu sa princom Mohammed bin Salmanom.

Nakon što procedura bude kompletirana bogati Arapi će uložiti ogroman novac za nova pojačanja. Britanski mediji uveliko špekulišu o novim pojačanjima na St. James Parku.

Ugledni Daily Mail je otišao korak dalje te je na osnovu dosadašnjih špekulacija sastavio potencijalnih 11 Newcastle Uniteda za sljedeću sezonu.

U ekipi bi se našlo šest novih imena. Vezni red sa Philippeom Coutinhom, Radjom Nainggolanom i Nabilom Fekirom kao novim pojačanjima izgleda zastrašujuće.

Napad bi predvodili Edinson Cavani i Dries Mertens. Osim Mertesna iz Napolija bi stigao odlični štoper Kalidou Koulibaly, dok bi na poziciji lijevog beka igrao Jetro Willems koji bi i definitivno bio otkupljen od Eintrachta iz Frankfurta.

S obzirom da se Cavani i Mertens mogu dovesti besplatno jer im ističu ugovori najveće investicije bi svakako predstavljalo dovođenje Koulibalyja te Coutinha.

Iz aktuelnog igračkog kadra zagarantovano mjesto u ekipi bi imali golman Martin Dubravka, defanzivci Jamaal Lascelles i DeAndre Yedlin te krilni fudbaler Allan Saint-Maximin.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Da li bi ovaj tim bio dovoljan da se bori za titulu prvaka teško je reći, međutim u borbi za Ligu prvaka sigurno bi imao šta reći.

Top Komentari

Gazija_debil
Neka budu sretni ako ostanu u ligi
3 2
kajzerfrancbekenbauer
Hahahaha a Messi ce im grijati klupu, nema od tog nista.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi