Koulibaly postaje dio zastrašujućeg projekta, dobit će ugovor iz snova

Newcastle dovodi Senegalca?

Koulibaly postaje dio zastrašujućeg projekta, dobit će ugovor iz snova

Edmir Škorić

Newcastle bi mogao naredne sezone da igra važnu ulogu u engleskom, pa možda čak i evropskom nogometu s obzirom da klub preuzzima saudijski princ Mohammed Bin Salman.

Saudijac želi da Svrake učini velikanom, a novac će biti najmanji problem. Kako stvari stoje, Newcastle će imati strašan tim predvođen nekim od najboljih trenera na Starom kontinentu.

Brojna zvučna imena povezivala su se proteklih dana sa popularnim Svrakama, a sada je na red došao i Kalidou Koulibaly. Senegalac se zasitio Napolija i želi nove izazove, a i sam je izrazio želju da zaigra na Otoku.

Prema pisanju inostranih medija, Newcastle planira da potroši 80 miliona eura na Koulibalyja, dok će sam igrač dobiti godišnju plaću od 12 miliona eura, daleko više nego što je dobijao u Napoliju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njima će konkurenti u borbi za potpis sjajnog defanzivca biti PSG, Manchester United i Manchester City. Prednost Newcastlea u odnosu na ostale timove mogao bi biti superzanimljivi projekat koji se sprema i naravno plaća od 12 miliona eura po sezoni.

Osim Koulibalyja, iz Italije bi put Engleske, konkretno Newcastlea, mogao i iskusni vezista Radja Nainngolan, ali i jedan od priznatih trenera - Max Allegri ili Luciano Spalletti. Kako god, izgleda da će engleska liga bit i dodatno uzbudljiva u narednim sezonama.

Top Komentari

SakeArsenal
Ovo je današnji fudbal...
0 2
Mele
Daj Boze da mu vlanik propadne, da bude prosijak, diktator jedan, nikad ovaj klub necu gledati, dok je on na vlasti, makar i Messija doveo . Crnp zlato luta morima u tankerima, niko ga nece, cijena nikad niza u zadnjih 50 g..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi