Potez Southamptona oko isplata plata zaposlenicima oduševio svijet

Igrali, stručni štab i uprava odradili sjajan posao

Potez Southamptona oko isplata plata zaposlenicima oduševio svijet

E. Oštraković

Mnogi klubovi bore se sa finansijskom krizom koja je nastala nakon pandemije koronavirusa.

Neki su uprsko tome odlučili da se aktiviraju u borbi protiv ovog virusa, dok drugi pokušavaju na sve načine da "prežive".

Sjajan potez napravila je uprava Southamptona, koja je još jednom pokazala kako jedan veliki klub treba da posluje.

Naime Southampton je postao prvi klub u Premiershipu koji je dogovorio smanjenje plate igračima i stručnom štabu kako bi isplatio plate ostalim ljudima u klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ali, nisu to uradili samo za jedan mjesec nego su dogovorene isplate plata sve do mjeseca jula, te su sada svi radnici ovog kluba dosta mirniji.

Zaista sjajan potez koji bi trebali slijediti i dosta veći klubovi od Southamptona kako se kriza ne bi odrazila na širu populaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi