Potpisao za Barcu jer mu otac zastupa De Jonga, a onda navijači otkrili da navija za Real Madrid

Van Beijnen u centru pažnje

Potpisao za Barcu jer mu otac zastupa De Jonga, a onda navijači otkrili da navija za Real Madrid

E. Čaušević

Barcelona je jučer zvanično predstavila Mikea van Beijnena kao novog igrača katalonskog kluba.

Van Bijenen je potpisao ugovor s katalonskim klubom na dvije godine, a bit će dio B tima Barcelone. Ovaj 20-godišnji Holanđanin će tražiti šansu u B ekipi da se dokaže i pokuša izboriti za mjesto u prvoj ekipi.

Međutim, mnogi su bili iznenađeni odlukom da klauzula u ugovoru za njega bude čak 100 miliona eura jer je u Barcu stigao kao slobodan igrač. Van Beijnen je nepoznanica za navijače Barcelone, ali se ubrzo ispostavilo kako je došao u klub.

Naime, Van Beijenenov otac je Ali Durson koji je agend novog igrača Barcelone, Frenkieja de Jonga. Mnogi vjeruju da je upravo insistirao na dovođenju njegovog sina u B tim kako bi na kraju De Jong došao u Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Van Beijnen je proteklu sezonu igrao za NAC Bredu, ali je napustio klub jer nije dobio novi ugovor. Da stvar bude gora navijači Barce su pronašli njegove poruke s Twittera od prije nekoliko godina na kojima je jasno govorio da je navijač Real Madrida.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Śmeker007
Pa svaki normalan covjek je RM navijac, gdje neces biti kad se radi o najvecem tj najspektakularnijem klubu na svijetu!
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi