Potpuna rasprodaja u ekipi Asmira Begovića
Foto - EPA

Bournemouth prodaje glavne zvijezde

Potpuna rasprodaja u ekipi Asmira Begovića

M. Šljivak

Vlasnik engleskog Bournemoutha Maxim Demin odlučio je rasprodati glavne zvijezde svog tima u ljetnom prelaznom roku.


Proteklih sezona Demin je trošio velike količine novca za pojačanja, ali sada je odlučio da promijeni taktiku, pa ćemo ovog ljeta vidjeti mnogo više odlazaka iz kluba.

Među onima koji će sasvim sigurno biti u izlogu su glavne zvijezde allum Willson i Joshua King. Očekuje se velika zarada na njima, a među onima koji bi mogli otići je i krilni fudbaler David Brooks.

Ryan Fraser i Jordon Ibe će otići kao slobodni igrači, a pretpostavlja se da će odlazaka biti još. Pretpostavlja se da će među igračima koji će biti prodati biti i bh. golman Asmir Begović, koji je trenutno posuđen igrač u Milanu, a jedan je od najplaćenijih igrača u klubu sa platom od 70.000 funti sedmično.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovakav rasplet sigurno će utjecati na ekipu za narednu sezonu, a do kraja ove im slijedi i velika borba za opstanak. Bournemouth je na 18. mjestu sa 27 bodova i ako se prvenstvo nastavi morat će igrati fantastično da bi ostali u Premiershipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi