Potpuna rasprodaja u Romi: Odlaze Džeko, Under, Manolas...
Vučica je očigledno odlučila da napravi velike promjene unutar tima. Odreći će se velikih zvijezda i pokušaće da angažuju adekvatne zamjene (Foto: EPA)

Potpuna rasprodaja u Romi: Odlaze Džeko, Under, Manolas...

M. Šljivak

Ekipa Rome očigledno sprema veliku rasprodaju u ljetnom prelaznom roku.

Nosioci igre rimskog tima nalaze se na izlaznim vratima, a prema informacijama koje stižu iz Italije trojica važnih fudbalera od naredne sezone neće nositi dres ovog tima.

Među njima je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko. Sky Sports Italia jučer je objavio kako Roma neće ponuditi novi ugovor iskusnom napadaču i on bi mogao napustiti klub.

Nije Džeko jedini koga će Roma pustiti u ljetnom prelaznom roku. Očekuje se da ekipu napuste i Cengiz Under, te Kostas Manolas.

Interes za turskog reprezentativca Undera je poprilično veliki. Arsenal, Chelsea, Manchester United, Tottenham i Bayern su zainteresovani za njegove usluge i Roma ima namjeru da zaradi na prodaji ovog fudbalera.

Trenutna cijena je 45 miliona eura. Ipak, postoji mogućnost da cifra do ljeta naraste, ali za nabrojane klubove milioni nikada nisu predstavljali problem.

Na izlaznim vratima kluba je i grčki defanzivac Kostas Manolas. On je godinama držao odbranu tima, odbijao je ponude koje su stizale, ali je sada klub odlučio da ga proda.

Interes za Manolasa je također veliki, posebno iz Engleske. Ranije se povezivao sa Unitedom i Arsenalom i postoji velika mogućnost da završi u jednoj od ovih ekipa.

Također, tim će prema svemu sudeći napustiti i sportski direktor Monchi. Njegov novi posao bi trebao biti u Arsenalu, pa bi Topnici uz njega mogli dobiti Undera i Manolasa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se tiče Edina Džeke, za njegove usluge interes pokazuje ekipa Intera, ali sigurno je da 33-godišnji bh. fudbaler neće imati previše problema da pronađe novi klub.

Roma će očigledno u novu sezonu krenuti sa dosta promjena unutar tima, a vidjećemo kako će sve na kraju ispasti i koliko će igrača na kraju napustiti tim sa Olimpica.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi