Potpuni remont u redovima Argentine za naredne utakmice

Vrijeme za promjene

Potpuni remont u redovima Argentine za naredne utakmice

E. Čaušević

Reprezentacija Argentine doživjela je debakl na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a nekoliko dana nakon Mundijala Jorge Sampaoli je dobio otkaz na klupi ove selekcije.

Od Argentine se očekivalo mnogo na Mundijalu u Rusiji, ali su razočarali svoje navijače lošim igrama, te su se kući vratili već nakon osmine finala. Sampaoli se našao na velikom udaru javnosti u Argentini, ali je odbijao da podnese ostavku, te je na koncu dobio otkaz.

Čelnici ove selekcije još uvijek nisu odlučili ko će biti novi selektor Argentine, a privremeno na ovom mjestu će biti Lionel Scaloni koji je selektor mlade reprezentacije Gaučosa. On će najvjerovatnije biti na klupi tima narednog mjeseca kada će Argentinci igrati prijateljske utakmice protiv Guatemale i Kolumbije.

U argentinskim medijima već špekulišu da su Scaloni i njegov pomoćnik Pablo Aimar već odlučili da naprave nekoliko velikih promjena u ekipi. Navodno, na spisku igraća naći će se Mauro Icardi i Lautaro Martinezu koji nisu imali mjesta kod Sampaolija, ali također bi trebali igrati od prve minute.

Također, mediji u Argentini navode da će pored Icardija i Martineza od prve minute u prijateljskim mečevima igrati Paulo Dybala, Giovani Lo Celso i golman Franco Armani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi