"Želio sam uzeti revolver i pobiti ih"

Menotti o predstavnicima Saveza

"Želio sam uzeti revolver i pobiti ih"

Midhat Šljivak

Interesantnu odluku donio je Fudbalski savez Argentine.

Odlučili su kupiti imanje u španskoj Marbelli kako bi imali mjesto u kojem bi se na miru pripremali za prijateljske utakmice koje igraju u Evropi i za velika takmičenja.

Argentinci su za trening-kamp navodno izdvojili pravo bogatstvo, a ova odluka je razljutila nekadašnjeg selektora Cesara Luisa Menottija, koji nije štedio predstavnike Saveza.

"Ne mogu da vjerujem. Pozlilo mi je kada sam to vidio. Želio sam uzeti revoler i pobiti ih. Posramljen sam, ovo je užas. Poželio sam da odem u pakao, da odem živjeti u Urugvaj", rekao je Menotti, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ovo je neprihvatljivo. Troše bogatstvo na imanje u Marbelli, a klubovi im nemaju vodu u prostorijama. Kupili su imanje i kao razlog naveli da će igrači trenirati više tamo negdje ovdje. Ko su ti igrači?", pita se Menotti.

Menotti je 1978. godine kao selektor vodio Argentinu do titule prvaka svijeta, a u karijeri je vodio velikane poput Rivera, Bocem Barcelone, Atletica...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti