Potpuni šok u Belfastu: Zar je ovo penal?

Je li sudija pogriješio?

Potpuni šok u Belfastu: Zar je ovo penal?

M. Šljivak

Sjeverna Irska poražena je večeras u prvom meču baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju od selekcije Švicarske sa 0:1.

Susret u Belafastu odlučen je pogotkom Ricarda Rodrigueza sa bijele tačke u 57. minuti i Švicarci će u revanšu imati veliku prednost.

Međutim, domaći navijači i igrači su bili šokirani odlukom rumunskog sudije Ovidiuja Hategana da pokaže na bijelu tačku. Društvene mreže su pune komentara i svi se slažu u jednom. Penal nije trebao biti dosuđen.

Šta se tačno desilo?Xherdan Shaqiri je šutirao, na putu se našao Corry Evans, koji je pokušao da zaustavi njegov udarac.

Sudija  je smatrao da je veznjak domaće selekcije igrao rukom. Pokazao je na penal, a Rodriguez je sigurno pogodio za pobjedu Švicarske.

Uzaludni su bili protesti domaćih fudbalera nakon ove odluke Rumuna. Nije bilo šanse da promijeni odluku, pa su Švicarci kući otišli pjevajući.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi