Potvrđen transfer Paulinha koji je šokirao fudbalski svijet

Otišao iz Barcelone

Potvrđen transfer Paulinha koji je šokirao fudbalski svijet · Zvanično

Brazilski vezni fudbaler Paulinho napustio je Barcelonu nakon samo jedne sezone. 

Iako je Paulinho briljirao u prošloj sezoni i bio jedan od igrača koji je Barceloni donio mnogo bodova, ipak je odlučio ovog ljeta napustiti klub i vratiti se u Kinu.

On je ponovo postao član ekipe GZ Evergrande iz koje je prošlog ljeta prešao u Barcelonu. Zanimljivo, Barca ga je tada platila 40 miliona eura, a sada ga vraća na jednogodišnjuu posudbu koju će kineski klub platiti nestvarnih 50 miliona eura.

Barca je napravila očigledno sjajan posao iako se radi o fudbaleru koji je mnogo značlio ekipi, dok s druge strane, posao kineske ekipe nikome nije jasan.

Podsjetimo, Paulinho je tokom prošle sezone odigrao ukupno 43 utakmice za Barcelonu i postigao je devet golova uz tri asistencije.

Top Komentari

Mahir
ocigledna kradja farse
5 2
Red Bull
pranje para i to zivotom! ali bitno je da su svi zadovoljni na kraju...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi