Potvrđena kazna za NK Zvijezda zbog incidenata tokom duela sa FK Olimpik

Disciplinska komisija NS FBiH donijela odluku

Potvrđena kazna za NK Zvijezda zbog incidenata tokom duela sa FK Olimpik · Zvanično

Još se nije stišala bura koju je izvazvao susret 7. kola Prve lige FBiH između gradačačke Zvijezde i Olimpika.

Gosti iz Sarajeva su u ovom susretu slavili rezultatom 0:2, a isti je bio prekinut na određeno vrijeme u 65. minuti, nakon što je glavni arbitar Sanel Silić pokazao crveni karton jednom igraču domaćeg tima.

Nezadovoljni suđenjem, domaći igrači, ali i navijači su burno reagovali. Tako su sudije ostale "zarobljene" na stadionu Banja Ilidža sat vremena nakon završetka utakmice, a isti su su Silić, Hušidić i družtvo napustili tek uz pomoć policije.

SportSport.ba je danas već najavio da će ograni NS FBiH oštro kazniti Zvijezdu zbog dešavanja na Banja Ilidži, a to se i obistinilo. Istina, NK Zvijezda neće četiri naredne domaće utakmice igrati bez publike, već će to slučaj biti u sljedeća tri meča u Gradačcu.

Dakle, Disciplinska komisija NS FBiH je NK Zvijezda Gradačac kaznila zabranom igranja pred gledaocima tri domaće prvenstvene utakmice, te novčanom kaznom od ukupno 5000KM.

Potvrđena je i kazna za Sadika Šaldića, komesara za bezbjednost NK Zvijezda Gradačac. Njemu je izrečena zabrana vršenja svih funkcija u fudbalu u trajanju os šest mjeseci (računajući od 24.9.2019.), te novčana kazna od 2000KM.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kažnjen je i fudbaler Zvijezde Armin Jazvin koji je dobio crveni karton nakon kojeg je došlo do prekida utakmice. Njemu je izrečena zabrana igranja na tri naredna meča.

Osim toga, pokrenut je i disciplinski postupak protiv predsjednika NK Zvijezda, Šefika Moćića, potvrđeno je u saopštenju na zvaničnoj stranici NS FBiH.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antisdp
Vazda neki belaj gdje igra klub bez navijaca blizak HDZ kladionicarskom lobiju.Ili,ispravnije je reci EKIPA,jer ovo kluba nije vidjelo...Svake godine radi njihovih otvorenih namjestanja rezultata i otvorene kupovine sudija,belaji na stadionima u BiH.Te belaji s Velezom,i ono kad navijac baca praznu bocu a onaj smjesni trener EKIPE Olimpik se baca na tereni hvata za glavu ko da ga je atomska pogodila(a nije cak ni ta prazna boca).. pa belaji u Gorazdu...pa u Bihacu..i VAZDA umjetna EKIPA igra i vazda sudijske»cudne odluke»,i vazda oni»jadni i neduzni»....a posto glavnu rijec u FS vodi kadar HDZ, kao njihovi saradnici nikad nisu oni krivi.Vazda drugi,oni nikad...a njihove utakmicese popravilu zavrsavaju sa 1:0 ili 0:1rezultatima i VAZDA iskljucenjima u suparnickom KLUBU...ovoliku kaznu HDZ FS NIKADA nije odredio nekom HDZ klubu,pa cak ni kada je pala mrtva glava na Listici...
3 0
Mostar
Sta se cudite vidili ste kolko je kaznjen Ibro trener Veleza, a vi ste vezali zastave, e Zato placajte danak
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti