Potvrđeno: Loris Karius branio sa potresom mozga!
(Foto: EPA) Od 30 obavljenih testova 26 ih je bilo pozitivnih na potres mozga. Ipak postoji objašnjenje za Kariusovu noćnu moru...

Kontakt sa Sergijom Ramosom "presudio" finale Lige prvaka?

Potvrđeno: Loris Karius branio sa potresom mozga!

Golman Liverpoola Loris Karius je postao predmetom ismijavanja nakon finala Lige prvaka u Kijevu. Naime, Karius je bio direktni krivac za dva od tri gola kojima je Real savladao (3:1) njegov Liverpool.

Najveću grešku je napravio u 51. minuti kada je neobjašnjivo pogodio loptom Karima Benzemu i omogućio Francuzu da postigne gol za vodstvo Reala od 1:0.

Ipak, nedugo nakon meča su se pojavili snimci situacije koja se dogodila dvije minute ranije kada je došlo do kontakta između Sergija Ramosa i golmana Liverpoola.

Tada je Karius dobio udarac u glavu, a mnogi su pomislili da je upravo u tom trenutku pretrpio potres mozga koji je uticao na njegovu kardinalnu grešku.

Ispostavilo se da su oni koji su tako razmišljali bili u pravu. Naime, Karius je danas obavio opsežne preglede u Opštoj bolnici u Massachusettsu pod nadzorom dr. Rossa Zafontea stručnjaka za traume mozga koji već godinama sarađuje sa NFL igračima, a rezultati ovih pretraga govore da je Karius branio sa potresom mozga u većem dijelu drugog pluvremena finala Lige prvaka. Naime, rezultati 26 od 30 obavljnih testova govore da je Karisu pretrpio potres mozga.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon urađenih testova doktori Opšte bolnice u Massachusettsu su poručili da su došli do zaključka da je Karius zaista pretprio potres mozga u Kijevu, te su na taj način napokon ponudili objašnjenje za "neobjašnjivu" grešku golmana Liverpoola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kettenhund
Malo poznata cinjenica da je dr. Ross Zafonte upravo covjek koji je ozenio sestru Kurtisove djevojke. Buduci badzenok...
11 4
stopkrkanima
Normalno da ce se sad sve uraditi i sve napisati da bi se Karius oprao od gluposti koje je radio plus sto Liverpool mozda nece ni dovesti jos jednog golmana. On ako je od onakvog udarca dobio potres mozga svaka cast... Nikako ne bi mogao nastaviti da je to situacija bila ozbiljna niti bi se mogao kretati normalno a sasvim je normalnu koordinaciju imao nakon toga. Grijesio je i u prvom poluvremenu samo su ga pokrivali ostali na vrijeme...
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi