Potvrđeno: Schick je novi igrač Juventusa

Pojačanje iz Sampdorije

Potvrđeno: Schick je novi igrač Juventusa

E. Škorić

Sampdoria je potvrdila, mladi češki reprezentativac Patrik Schick novi je igrač Juventusa.

Schick je trenutno u Poljskoj na Euru 21 sa Češkom, a u međuvremenu mu pristižu čestitke na novom uspjehu u karijeri i prelasku u Juventus.

"Pregovori su zaključeni i sada smo u fazi razmjene ugovora. Igrač je želio u Juventus i praktično je dio tog kluba", kazao je direktor Sampe Massimo Ferrero.

Češki napadač će početi pripreme s Juventusom, a Stara dama je Sampdoriji za usluge ovog golgetera platila 25 miliona eura na ime obeštećenja. Trener Massimiliano Allegri će odlučiti hoće li Schick ostati u Juventusu iduće sezone iči će u Sampi igrati kao posuđen igrač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije tima iz Đenove bio je član praške Sparte, a za Sampdoriju je u prošloj sezoni u 35 mečeva postigao 14 golova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi