Potvrdio sjajnu formu: Turkeš ponovo pogodio

Susret okončan remijem

Potvrdio sjajnu formu: Turkeš ponovo pogodio

S. Mlaćo

U okviru druge lige Švicarske danas su snage odmjerli Wil i Lausanne Sport, a na kraju je publika vidjela podjelu bodova (2:2).

Gosti su već nakon 37. minuta vodili 2:0 i činilo se da će do lagana tri boda, no to se ipak nije desilo.

Schneuwly je pogodio u 17. minuti, a sjajnu formu u 37. minuti je potvrdio nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje Aldin Turkeš.

Ipak, domaći se u nastavku bude i golovima Fazliu i Duaha dolaze do boda.

Bio je ovo osmi pogodak Turkeša u Challenge ligi, a dodao je i jednu asistenciju, dok se u listu strijelaca jednom upisao i u švicarskom kupu.

Radi se o velikom talentu kojem su švicarski mediji posvetili mnogo pažnje protekle sedmice, a u razgovoru za popularni Blick, 23-godišnji napadač govorio je o Lauseneu, planovima u budućnosti, svojim igrama...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi