Turkeš ne posustaje: Gol i asistencija protiv Lugana

Zabio i švicarskom prvoligašu

Turkeš ne posustaje: Gol i asistencija protiv Lugana

Bivši mladi reprezentativac naše zemlje Aldin Turkeš jednostavno ne staje trpati protivničke mreže.

Iz kola u kolo Turkeš postiže pogotke u švicarskoj Challenge ligi za svoj Lausanne, a formu je sada prenio i u tamošnjem Kupu, gdje je njegov tim s visokih 3:0 eliminisao Lugano.

Trijumf koji su ostvarili Turkeš i društvo iznenađujući je za medije u Švicarskoj, pogotovo jer se radi o prvoligašu i sudioniku grupne faze Evropske lige, a do prvog pogotka domaći su došli golom koji je postigao upravo bh. napadač.

Nakon što se pri rezultatu 0:0 otišlo na odmor, Turkeš je u 48. minuti načeo mrežu Lugana, da bi samo deset minuta kasnije asistirao Zeqiriju za udvostručenje prednosti.

Do kraja utakmice, tačnije u 64. minuti, viđen je još jedan gol kojem je prethodila nespretna reakcija gostujućeg stopera Daprele za, ispostavit će se, konačnih 3:0.

Za Turkeša je ovo bio šesti gol u dosad osam ovosezonskih utakmica, na kontu ima i dvije asistencije, što je više nego sjajan učinak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi