"Povedite ga na na Svjetsko prvenstvo, on je drugačiji od ostalih"
Foto: EPA

Preporuka Beniteza engleskom selektoru

"Povedite ga na na Svjetsko prvenstvo, on je drugačiji od ostalih"

M. Šljivak

Selektor Engleske Gareth Southgate najavio je da će spisak reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo u Rusiji objaviti odmah po završetku sezone u Premier ligi.

Dobar dio fudbalera ima sigurna mjesta, a ostali imaju još mjesec dana da se dokažu i eventualno zarade mjesto u avionu za Rusiju.

Menadžer Newcastle Uniteda Rafael Benitez preporučio je engleskom selektoru veznog igrača svog tima Jonja Shelveyja. Tvrdi da Gordi Albion nema takvog fudbalera.

"Ako bi ga izabrani, vjerujem da bi igrao odlično. Nije moj posao da predlažem igrače Southgateu, ali osjećam da bi Jonjo bio fantastičan u reprezentaciji. Drugačiji je fudbaler od svih ostalih igrača reprezentacije i može mnogo toga napraviti", rekao je Benitez.

Shelvey je u karijeri nastupio šest puta za nacionalni tim, a debitovao je 2012. godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi