Povezivao se sa GOŠK-om i Slobodom, ali još uvijek je slobodan igrač
Dilaver je u dva navrata nastupao za seniorski tim Čelika, gdje je i počeo svoju nogometnu karijeru, prošao sve selekcije, te osvojio titulu prvaka BiH u juniorskoj konkurenciji

Dilaver nakon odlaska s Malte bez kluba

Povezivao se sa GOŠK-om i Slobodom, ali još uvijek je slobodan igrač

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nastavio se drugi dio sezone u Premijer ligi BiH, ali i Prvoj ligi FBiH. Većina klubova kompletirala je svoje ekipe, te se nadaju da će u drugom dijelu sezone postizati znatno bolje rezultate. Iako su ekipe kompletirale rostere, još dosta igrača je trenutno bez kluba, odnosno s čistim papirima i željno iščekuju eventualni poziv klubova iz BiH, ali i regije.

Jedan od igrača koji u svojim nogama ima veliki broj nastupa u Premijer ligi BiH, ali i iskustvo igranja i osvajanja u 1.lige FBiH, te inostranstvu. Haris Dilaver 33-godišnji napadač od ljeta prošle godine slobodan je igrač sa čistim papirima, nakon što je napustio višestrukog prvaka Malte, ekipu Vallette.

Dilaver se u proteklo vrijeme povezivao sa prelaskom u Slobodu, ali i GOŠK, međutim do realizacije ovih transfera nije došlo. Trenutno se nalazi u Zenici, gdje trenira s nogometašima Čelika, te očekuje naredni izazov u svojoj karijeri.

Zeničanin je u ekipi FC Vallette u 24 nastupa postigao dva gola uz pet asistencija, prije igranja na Malti bio je član albanske Vllaznije, gdje je odigrao 43 utakmice što u prvenstvu, Kupu i Evropi, te je postigao 15 golova. Bio je jedan od najzaslužnijih igrača što je klub osvojilo Kup Albanije, te drugo mjesto u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svoju karijeru Dilaver je počeo u Čeliku, gdje je prošao sve omladinske kategorije, te je u dva navrata nastupao i za seniorski tim Zeničana. Nosio je još dresove Viteza, Mladosti, grčkog Plataniasa i Nasaf Qarshia.

U Premijer ligi BiH ima 185 utakmica, a svojim igrama i golovima je s ekipama Viteza i Mladosti izborio ulazak u Premijer ligi BiH. Nije isključeno da ovog iskusnog napadača ponovo gledamo na bh. terenima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi