Povijesni rezultat: Metalleghe u Premijer ligi!

Veliki rezultat ekipe iz Jajca

Povijesni rezultat: Metalleghe u Premijer ligi!

Midhat Šljivak

Metalleghe iz Jajca novi je član Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ekipa Nermina Bašića danas je kao gost pobijedila Goražde s 3:0, te su zahvaljujući kiksu Zvijezde ostvarili plasman u društvo najboljih.

Odlično su gosti krenuli u meč i već nakon devet minuta igre su poveli. Dosuđen je penal, a Duško Sakan je precizan za prednost od 1:0.

Gosti su bili bolji i u ostatku prvog poluvremena, a u samom finišu su stigli i do drugog gola. Pogodio je Pljevljak za velikih 2:0.

Sve dileme oko pobjednika riješio je Dženan Durak, koji je u 59. minuti susreta pogodio za uvjerljivu prednost gostiju od 3:0.

Do kraja su gosti mirnom igrom sačuvali prednost, te slave povijesni plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Prva liga FBiH, 30. kolo:

Goražde - Metalleghe 0:3 (Sakan 9', Pljevljak 45', Durak 59')

Goražde: Ćulov, Dupovac, Ferhatović, Hiroš, Geca, Kozica, Šuntić, Zajnilhodžić, Jahić, Čakar.

Metalleghe: Fejzić, Benović, Brković, Pljevljak, Gavrić, Karađuz, Helvida, Marin, Sakan, Stakić, Popović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi