Povratak Bešića, Everton u nadoknadi do pobjede

Pobjeda Karamela

Povratak Bešića, Everton u nadoknadi do pobjede

Midhat Šljivak

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić vratio se večeras na teren. Njegov Everton je slavio na gostovanju kod Newcastle Uniteda na St. James Parku (1:0), a bh. veznjak je na terenu proveo posljednjih 20-ak minuta meča.

Mnogo bolji je tim bio Everton u ovom meču i na kraju je zasluženo slavio. Romelu Lukaku je dominirao u prvom poluvremenu, stvorio je nekoliko odličnih šansu, ali je Rob Elliot bio junak domaćeg tima u prvih 45 minuta.

Nastavak donosi nekoliko šansi na obje strane. Elliot je ponovo spšavao nakon udarca Lukakua, da bi zatim domaći stvorili tri opasne situacije pred golom gostiju, ali su i oni bili neprecizni.

Ipak, u trećoj minuti nadoknade Tom Cleverley pogađa za pobjedu Karamela na St. James parku.

 Muhamed Bešić je u 69. minuti nakon duge pauze ponovo zaigrao za Everton, a ušao je umjesto Lennona.

Premiership, 18. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle - Everton 0:1 (Cleverley 90+3')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.