Povratak Danielea De Rossija?

Roma ga kontaktirala

Povratak Danielea De Rossija?

E. Škorić

Daniele De Rossi navodno je održao sastanak s Romom na kojem se razgovaralo o povratku u klub pod novim predsjednikom Danom Friedkinom.

Bivši veznjak se povukao iz igračke karijere, nakon kratke čarolije u Boca Juniorsu i želi započeti novo iskustvo kao trener.

Nekadašnji reprezentativac Italije povezivao se s omladinskim timom Bologne, ali taj posao danas je i službeno pripao Lucianu Zauriju.

Prema Calciomercato.com, De Rossi će se sastati s izvršnim direktorom Rome Guidom Fiengom kako bi razgovarali o potencijalnim ulogama u novom klubu nakon odlaska Jamesa Pallotta i preuzimanja kluba od strane američke kompanije The Friedkin Group.

Potražite više informacija na temu Serie A:

De Rossijev otac, Alberto, bio je trener omladinske ekipe Roma Primavera od 2014. godine, a unutar akademije radio je od 1997. godine. De Rossi bi mogao da ili radi s ocem u akademiji kroz koju je i sam prošao ili u stručnom štabu trenera Rome Paula Fonsece.

Sve u svemu, navijačima Rome drago je što postoji velika mogućnost da se jedna od ikona kluba vrati na Olimpico.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi