Povratak Sulleyja Muntarija na mala vrata

Iskusni veznjak slijedi Seedorfa u Deportivo La Corunu

Povratak Sulleyja Muntarija na mala vrata

Nekada sjajni veznjak Milana Clarence Seedorf je prije nekoliko dana pronašao novi trenerski angažman, te će pokušati sa Deportivo La Corunom izboriti opstanak u La Ligi.

A kako bi pomogao Deportivu La Coruni u predstojećim izazovima na Riazor će stići još jedan nekadašnji veznjak Milana, "zaboravljeni" Sulley Muntari.

Naime, Muntari će se sutra pridružiti ekipi Clarencea Seedorfa, a nakon kraćeg probnog rada će mu Deportivo, najvjerovatnije, ponuditi ugovor.

Inače, Muntari na Riazor stiže u "zadnji čas", jer je Deportivu potreban defanzivni ili centralni veznjak, a kako je 33-godišnji fudbaler iz Gane slobodan igrač moći će se priključiti ekipi sa Riazora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Muntari je bio bez kluba od proteklog ljeta kada mu je istekao ugovor sa Pescarom, a važno je napomenuti da je on, kao fudbaler Milana, već igrao pod trenerskom palicom Clarencea Seedorfa, ali i da su njih dvojica jedno, kratko, vrijeme bili saigrači u dresu Rossonera.

Inače, Muntari je svoje najbolje partije pružao u Italiji i to u dresovima Udinesea, Intera i Milana, dok je u svojoj karijeri nastupao još i za Portsmouth, Sunderland, Ittihad, te Pescaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi