Seedorf optimističan: Ostvarit ću cilj sa Deportivom

Tim iz La Corune juri opstanak

Seedorf optimističan: Ostvarit ću cilj sa Deportivom

Nekadašnji reprezentativac Holandije Clarence Seedorf u utorak je zvanično pronašao novi trenerski angažman.

Seedorf će se kao trener po prvi put okušati u Španiji, gdje će voditi Deportivo iz La Corune s kojim će do kraja sezone voditi grčevitu borbu za opstanak u elitnom rangu, a po tom pitanju je prilično optimističan.

Na zvaničnoj promociji je istakao kako je uvjeren da će se njegovim dolaskom promijeniti situacija i da će Deportivo ostati u La Ligi.

"Volim izazove i imamo ciljeve koje želimo da dostignemo ove sezone. Ovo je veliki klub sa mnogo kvalitetnih igrača i uvjeren sam da ćemo brzo popraviti rezultate i opstati u ligi", kazao je Seedorf koji je u trenerskoj karijeri imao dva kratka i neuspješna mandata u Milanu i kineskom Shenzhenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Deportivo se u španskom šampionatu nakon 22 kola nalazi u zoni ispadanja sa samo 17 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi