Povratak u Everton: Rooney stigao na ljekarske preglede

Potpisuje za Everton

Povratak u Everton: Rooney stigao na ljekarske preglede

Edmir Škorić

Engleski napadač Wayne Rooney ovog se ljeta vraća u Liverpool.

Rooney nije zadovoljan statusom u Manchester Uniedu i odlučio je ovog ljeta da napusti Old Trafford, a njegov novi klub bit će Everton.

Nakon što je pristao na ogromno smanjenje plate, Rooney će u slobodnom transferu potpisati za Everton. Stigao je na Goodison Park i sada je ostalo da prođe ljekarske preglede prije nego li potpiše za klub u kojem je i ponikao.

Bilo je jasno da će Rooney otići nakon što je Manchester United potpisao Romelua Lukakua upravo iz Evertona.

Rooney je u Evertonom Finch Farm trening centru trenutno i razgovarao je s menadžerom Ronaldom Koemanom, koji je bivšem reprezentativcu Engleske rekao da ne smije raditi stvari koje ne priliče profesionalcu, te ga je odmah upozorio da neće tolerisati eventualne prekršaje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rooney je u dresu Evertona odigrao 68 mečeva i dao je 15 golova, dok je u Unitedovom dresu na 393 meča dao čak 183 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi