Povreda broj 13.: Carroll u 'outu' preko tri godine

Nevjerovatni pehovi

Povreda broj 13.: Carroll u 'outu' preko tri godine

Engleski napadač Andy Carroll ponovo je povrijeđen.

Jadničak više ni sam ne zna koliko je puta doživio povredu tokom karijere. Iako je svojevremeno važio za najvećeg engleskog talenta, barem kada je u pitanju napad, Carrollovu karijeru su dobrim dijelom uništile povrede.

Napadač je nekoliko puta morao na višemjesečnu pauzu zbgo raznoraznih povreda, a sada će ponovo morati 'pod nož'. West Ham je saopštio da njihov fudbaler ima problema sa povredom članka i da će zbog toga odsustvovati oko tri mjeseca.

Carroll se povrijedio na prijateljskom susretu protiv Winterthura, a zbog povrede će propustiti nastavak priprema i početak sezone u Premiershipu te će se vratiti tek početkom oktobra mjeseca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, otkad je stigao u West Ham, Carroll je doživio 12 povreda zbog kojih je sa terena do sada odsustvovao 1.028 dana, odnosno nešto manje od tri godine. Dakle, računajući i ovu povredu, on će ući duboko u četvrtu godinu kada je u pitanju odsustvo sa terena.

Podsjetimo, Carroll je u West Ham stigao na ljeto 2013. iz Liverpoola, a prije toga je igrao za Newcastle i Preston.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi