Povreda Higuaina, Alex Sandro odlučio torinski derbi

Serija A

Povreda Higuaina, Alex Sandro odlučio torinski derbi

E. Škorić

Juventus se dosta mučio u torinskom derbiju, ali je na kraju ipak došao do važne pobjede (1:0).

Juventus je u gostima kod gradskog rivala stigao do 21. pobjede i opet je sa 65 bodova na vrhu tabele, te će ostati lider najmanje do završetka utakmice Napoli - SPAL.

Početkom utakmice povrijedio se Gonzalo Higuain, a kako je ušao Bernardeschi u timu u kojem nije bilo Marija Mandžukića niti Paula Dybale, Stara dama je igrala praktično bez pravog napadača.

Unatoč tome, Juventus je uspio da povede u 33. minuti, kada je Alex Sandro iz neposredne blizine zakucao loptu u mrežu bordo tima poslije ubačaja rezerviste Bernardeschija s desne strane.

Najbolju šansu u prvom dijelu za Torino propustio je Andrea Belotti, dok je naš Miralem Pjanić imao dobar pokušaj iz slobodnjaka, ali je Storari odbranio njegov dalekometni udarac.

U nastavku je priliku dobio i povratnik nakon povrede Dyabala, koji je imao dva-tri pokušaja na gol Torina, ali nije uspio da postigne pogodak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 25. kolo:
Torino - Juventus 0:1 (Alex Sandro 33)

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi