Šta se dešavalo pod Bijelim brijegom nakon utakmice?

Zrinjski pobijedio Velež

Šta se dešavalo pod Bijelim brijegom nakon utakmice?

Admin Čaušević

Pred oko 4.000 gledatelja Zrinjski je minimalnim rezultatom pobijedio Velež. Gol odluke postigao je Almir Bekić.

Mostarski derbi nije bio previše sadržajan, obje ekipe su defanzivno odlično stajale te se prilike mogu izborjati na prste. Ipak, generalni dojam je da su Plemići zasluženo stigli do nova tri boda.

Završnicu utakmicu na stadionu Pod Bijelim brijegom obilježele su nemile scene kada su počele da gore stolice u sektoru namjenjenom za gostujće navijače.

Požar je nastao prilikom odlaska navijača Veleža za stadiona i vatrogascima je bilo potrebno nekoliko minuta da ugase vatru i onemoguće dodatno širenje vatrene stihije.

Nakon završene utakmice službena lica utakmice, odnosno delegat i komesar za bezbjednost zajedno sa predstavnicima oba kluba su obišli dio tribina koji je zapaljen.

Poslije ustanovljenje štete delegat i komesar za bezbjednost će svoj izvještaj proslijediti Disciplinskoj komisiji koja će u skladu sa propisima NFSBiH pokrenuti disciplinski postupak.

Delegat Jasmin Memišević iz Breze i predstavnik za bezbjednost Adi Osmanović iz Sarajeva su fotografisali zapaljene stolice te će priloženi dokazni materijal poslati u svom izvještaju.

Prema dosadašnjoj praksi jasno je da se Velež suočava sa određenom finansijskom kaznom. Naravno dosta toga će zavisti od visine štete, ali je sigurno da će Rođeni dobiti kaznu od nekoliko hiljada KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S obzirom na sam prekšraj ne isključuje se mogućnost da se navijačima Veleža zabrani organizovani odlazak na gostovanje u nekoj od narednih utakmica.

Pored svega toga, nastale troškove saniranja štete će prema svemu sudeći snositi Velež. O kojem iznosu se tačno radi bit će poznato u narednim danima.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Zasto ste dozvolili neandertalcima iz vrapcica da silaze u grad?? Za njih je samo planina. Najveca greska je sto ih niste otjerali skroz do njihove lištice.
5 12
SarajFK
Tako je to kada dozvolite da vam magaRAd silazi u grad. Morali ste ih docekati sa kandzijama!!!
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti