Pozder: Ne bi bilo koristi da sam ostao u Željezničaru

Nosi lijepe uspomene iz Željezničara

Pozder: Ne bi bilo koristi da sam ostao u Željezničaru

Među igračima kojima je Slavko Petrović krajem augusta dao do znanja da mogu napustiti FK Željezničar je i Denis Pozder. 

Pozder je na Grbavicu stigao prošlog ljeta iz Den Boscha (Holandija) kao  pojačanje, međutim u dresu Željezničara nije postigao niti jedan pogodak i na kraju je uslijedio sporazumni raskid ugovora koji je naplatio 18.000 KM. 

Tokom razgovora za SportSport.ba nije krio da je razočaran odlukom novog trenera, a glavni razlog zašto se nije predstavio u najboljem svjetlu vidi u tome što nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji. 

"U fudbalu se dešavaju takve stvari i malo mi je žao što se na neslavan način završila moja epizoda u Željezničaru. Još više mi je krivo što sam otpisan dan prije kraja prijelaznog roka. Razmišljao sam da li da idem ili ne, ali onda sam shvatio da nemam koristi od ostanka ako neću igrati. Svoju prirodnu poziciju sam igrao samo 20 minuta protiv Sarajeva, poslije toga nisam gotovo nikako. Kada malo igrate, ne možete mnogo pokazati", kazao nam je Pozder. 

Ugovor sa najtrofejnijim bh. klubom Pozderu je važio do 2018. godine, ali je zbog prijevremenog raskida naplatio odštetu. 

"Obzirom da sam imao ugovor sa Željezničarom, dogovorili smo se da uz određenu odštetu mogu otići. Ne znam kako su u medijima isplivale informacije u novcu koji sam dobio, ali u svakom slučaju su tačne."

Pozder je odmah napuštanja Željezničara dobio ponudu iz Mađarske. 

"Ne planiram ostajati u Premijer ligi BiH, tako da sam već spakovao stvari i stigao u Njemačku. Imao sam konkretnu ponudu iz Mađarske, ali sam je odbio jer je klub na dnu tabele. Vidjet ćemo da li će biti nešto po ukusu u narednom periodu", dodaje ovaj 26-godišnji napadač. 

Na kraju razgovora dodao je da će Sarajevo pamtiti po dobrom. 

"Sarajevo kao grad se mnogo svidjelo meni i supruzi. Planiramo kupiti stan da možemo dolaziti u Sarajevo tokom godišnjeg odmora. Što se tiče kluba, nosim lijepe uspomene i nikada neću zaboraviti ono što sam doživio u prvom kolu. Navijači su fenomenalni i zbog njih mi je žao što je krenulo nizbrdo. Vjerujem da će se Željezničar vratiti gdje mu je mjesto", riječi su Pozdera. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, Pozder je prije nego što je došao u Željezničar igrao za Den Bosch, Wegberg-Beeck, Eintracht Trier, Velbert, Alemaniu Aachen, Vaslui, Duisburg (II), Metz (U19) i Uerdingen (U17).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi