Poznata nova pravila koja će se u narednoj sezoni koristiti u Španiji

Odluka donesena

Poznata nova pravila koja će se u narednoj sezoni koristiti u Španiji

E. Oštraković

Članovi komiteta za sudije u Španiji pojasnili su kakve su novosti uvedene kada je riječ o pravilima koja će se koristii naredne sezone.

Postoji više različitih pravila, a neka su samo dodatno pojašnjena, ali sada bi trebalo biti dosta manje grešaka.

Igranje rukom

Kada lopta pogodi igrača ispod lakta smatra se kao igranje rukom. Ukoliko ga je pogodila iznad lakta, smatra se da je lopta pogodila rame, te takve situacije neće biti smatrane kao igranje rukom.

Jedanaesterci

Ukoliko su golman napusti liniju, ali ne odbrani penal, jedanaesterac neće biti ponovljen. Ukoliko se penal bude ponavljao zbog ranijeg izlaska golmana sa linije, golman neće dobiti žuti karton, nego će samo biti upozoren.

Potražite više informacija na temu La Liga:

VAR

Sudac koji se nalazi u VAR sobi neće zvati glavnog sudiju ukoliko nije 100% siguran da postoji neki propust. Ako se to desi, onda glavni arbitar ide i pregleda snimak. Također ukoliko glavni arbitar želi da sudac u VAR sobi pogleda neki detalj, mora zaustaviti igru, a ne pustiti da se igra i čekati intervenciju.

Top Komentari

Refiksabanadzovic2
E ovo za penal je po uzoru kao pocetci nase lige,pucas penal dok ne das go,cim golman odbrani ponavljaj hahahahhaha,znaci gledat ce se jedan cm jel golman izasao ako odbrani,fudbal postaje kompijuterski precizna igrica,koliko god da prihvatamo promjene one su neshvatljive.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi