UEFA sutra "suspenduje" VAR?

Jedna od tema o kojima će se raspravljati na sastanku

UEFA sutra "suspenduje" VAR?

Jučer je održana posljednja u nizu video konferencija u režiji UEFA-e, a na kojoj su učestvovali predstavnici svih 55 nacionalniz saveza pod njenim okriljem.

I jučer je na djelu bila razmjena ideja i iskustava, bez konkretnih zaključaka i datuma mogućeg nastavka takmičenja prekinutih zbog pandemije novog koronavirusa.

Već sutra će se održati novi sastanak, ovaj put sastanak Izvršnog komiteta UEFA-e.

Prema onome što se proteklih dana moglo pročitati u različitim evropskim medijima, na ovom sastanku će se prije svega "rješavati sudbina" UEFA-inih takmičenja.

Francuski RMC Sport danas piše da bi UEFA nakon sutrašnjeg sastanka mogla saopštiti da će se Liga prvaka nastaviti (ako se nastavi) bez VAR-a. Ovakva odluka bi se, ukoliko bude donesena, sasvim sigurno odnosila i na Ligu Evrope.

Vjeruje se da je upravo moguće napuštanje VAR-a za ostatak sezone 2019/2020 jedna od glavnih tema o kojima će se debatirati na sutrašnjem sastanku Izvršnog komiteta UEFA-e.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Razlog za privremeno napuštanje VAR-a, i to u odlučujućoj fazi Lige prvaka i Lige Evrope, je nemogućnost da sudije u VAR sobi poštuju mjere "socijalnog distanciranja" koje je jedna od glavnih stavki sigurnosnog protokola za eventualni nastavak takmičenja.

Ipak, još uvijek u UEFA-i ima nade da će VAR ipak biti prisutan u završnici Lige prvaka. Jedan od prijedloga o kojem piše RMC Sport je postavljanje pregrada od plexiglasa između sudija u VAR sobi...

Top Komentari

Dtox
Glupost...sta nemogu u var sobi biti udaljeni 2 metra jedan od drugog a na terenu mogu znojavi grliti jedni druge.. Vec se stima Realu
2 0
Saban
Koje gluposti boze dragi zar su oni tolke budale sudije nisu u mogucnosti a sta s igracima s klupom itd nego velikim klubovima nije u interesu VAR fuj
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi