Poznata Ronaldova kazna?

Bit će samo jedan meč

Poznata Ronaldova kazna?

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo morat će sasvim sigurno odraditi neku kaznu zbog crvenog kartona protiv Valencije na Mestalli, a Tuttosport donosi neke zanimljive detalje.

UEFA još nije odlučila o težini kazne za Portugalca, no Tuttosport navodi da je crveni bio prestrog.

Iako bi Ronaldo po pravilima trebao da propusti najmanje dva meča zbog direktnog crvenog kartona, zbog čega bi pauzirao u mečevima protiv Young Boysa i Manchester Uniteda, navodno će biti kažnjen samo jednom utakmicom.

To znači da će Ronaldo propustiti lakši domaći meč sa Švicarcima, ali zaigrat će na "svom" Old Traffordu protiv bivšeg kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ronaldo je, podsjećamo, povukao za kosu igrača Valencije Murilla i zato je dobio crveni karton, a nekoliko dana ranije je postigao prva dva gola u dresu Juventusa u zvaničnim mečevima. I pored njegovog ranog isključenja, Juve je uspio slaviti u Valenciji s 2:0 uz dva gola Miralema Pjanića s bijele tačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi