Poznata trojica fudbalera koja su bila protiv Ancelottija
Foto: EPA

Okrenuli se protiv Italijana

Poznata trojica fudbalera koja su bila protiv Ancelottija

Midhat Šljivak

Predsjednik Bayerna Uli Hoeness objavio je jučer kako su petorica fudbalera kluba iz Minhena bila protiv Carla Ancelottija i da je to bio jedan od razloga za uručenje otkaza italijanskom stručnjaku.

Ancelottiju je uručen otkaz dan nakon debakla u Parizu i poraza od PSG-a s 3:0, a čelnici kluba su pored toga bili veoma nezadovoljni početkom sezone u Bundesligi.

Hoeness je jučer objavio kako su čak petorica fudbalera tima bavarskog giganta bila protiv Italijana, a njemački mediji su sinoć objavili imena trojice.

To su Robert Lewandowski, Thomas Muller i Arjen Robben. Ovaj trio je bio u otvorenom sukobu sa Ancelottijem. To nisu željeli kriti niti u jednom trenutku, te su okrenuli leđa Ancelottiju u ovoj sezoni.

Uspjeli su na svoju stranu okrenuti još dvojicu fudbalera. Na kraju je ceh platio 58-godišnji stručnjak, kojem je rukovodstvo kluba jučer uručilo otkaz.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Privremeno rješenje na klupi Bayerna biće nekadašnji igrač ovog tima, Francuz Willy Sagnol, ali još nije poznato ko će na klupu sjesti do kraja ove sezone.

Sagnol će velikana iz Mihnena voditi protiv ekipe Herthe.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi