Poznati biznis model: Pulišić je 42. igrač kojeg je Chelsea poslao na posudbu
Chelsea je u proteklim godinama postao poznat po ovakvom biznis modelu što se mnogima ne dopada.

Mnogi od tih igrača nikada neće vidjeti ozbiljan fudbal

Poznati biznis model: Pulišić je 42. igrač kojeg je Chelsea poslao na posudbu

Teme:

Chelsea je danas još jednog od svojih igrača poslao na posudbu u drugi klub.

Naravno, radi se o Amerikancu Christianu Pulišiću koji je tek stigao u klub, ali je ostavljen u Dortmundu na posudbi do kraja tekuće sezone.

Plavci iz Londona su u poslejdnjim godinama postali poznati po tome što šalju dosta svojih igrača na posudbe, a Pulišić je vjerovali ili ne 42. po redu.

Amerikanac je plaćen čak 57,6 miliona funti, ali je ostavljen u Dortmundu do kraja sezone. U nastavku ćemo nabrojati neke od najpoznatijih imena koje je Chelsea u posljednjem periodu poslao na posudbu i koja trenutno igraju za druge klubove.

Kurt Zouma (Everton), Tiemoue Bakayoko (Milan), Kenedy (Newcastle United), Michy Batshuayji (Valencia) i Tammy Abraham, (Aston Villa).

Zanimljivo, ukupna vrijednost svih igrača koje je Chelsea poslao na posudbu procjenjuje se na nešto više od 200 miliona eura.

Ovakav Chelseajev "biznis model" mnogi osporavaju, odnosno ne sviđa im se obzirom da se na taj način uništava dobar dio igrača. Mnogi smatraju da tim sa Stamford Bridge stadiona kupi mnoge od tih igrača samo kako ih konkurencija ne bi kupila, pa ih na posudbe šalju većinom po ostalim evropskim zemljama, a na kraju rijetko ko od tih anonimusa postane pozbiljan igrač. Upravo zbog toga FIFA želi klubove ograničiti na maksimalno osam igrača koje mogu poslati na posudbu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Imaju namjeru da Hazadra zamjeni na ljeto, ali nije on jos taj kalibar igraca, mada je dobar dribler, brz, postize golove,ostaje da se vidi koliko ce dogurati ili propasti u Engleskoj.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti