Poznati parovi prvog kola Serije A, derbi se igra na stadionu Artemio Franchi

Sezona počinje 24. augusta

Poznati parovi prvog kola Serije A, derbi se igra na stadionu Artemio Franchi

Admin Čaušević

Poznati su parovi prvog kola za predstojeću sezonu Serije A. 

Juventus će po deveti uzastopni Scudetto krenuti iz Parme, dok će se derbi prve runde igrati u Firenci gdje će Fiorentina dočekati Napoli.

Inter će biti domaćin Lecceu, dok će Milan gostovati Udineseu. U prvom kolu je na programu su i okršaji klubova iz Rima i Đenove. Romi stiže Genao, a Lazio ide na noge Sampdoriji.

Raspored prvog kola izgleda ovako:

Cagliari - Brescia
Fiorentina - Napoli
Hellas Verona - Bologna
Inter - Lecce
Parma - Juventus
Roma - Genoa
Sampdoria - Lazio
SPAL - Atalanta
Torino - Sassuolo
Udinese - Milan

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mečevi prvog kola igrat će se 23. i 24. augusta, dok će sezona biti okončana 24. maja. Večernji susreti će se ponovo igrati od 20:45, dok za razliku od prošle sezone u ovoj nema Boxing day pa će igrači biti na pauzi od 23. decembra do 4. januara.

Intersantno Roma i Lazio će u 19. kolu biti domaćini, dok će posljednje 38. kolo igrati van Rima jer od 18. maja počinje uređivanje Olimpica za EURO 2020.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti