Poznati su finalisti najvrijednije utakmice u godini!

Meč će se igrati 4. augusta

Poznati su finalisti najvrijednije utakmice u godini!

A. Čaušević
Teme:

Za finale razigravanja Championshipa se obično kaže da je to navrijednija utakmica godine jer će pobjednik u narednim sezonama zaraditi ogroman novac od tv prava i igranja u Premiershipu.

Nakon što je prvi finalist postao Brentford, večeras se ovom klubu priključio Fulham bez obzira na poraz od Cardiffa u revanš susretu polufinala. Bilo je 1:2.

Plave ptice su povele golom Nelsona u 8. minuti, ali već u narednoj Kebano izjednačuje na 1:1. Prvo poluvrijeme okončano je neriješenim rezultatom.

Na startu drugog dijela Tomlin dovodi Cardiff u vodstvo od 1:2 i činilo se da gosti mogu do plasmana u finale. Imali su više od igre u preostalom dijelu meča, propustili su nekoliko dobrih prilika, ali nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak.

Tako se Fulham u finale uspio plasirati zahvaljujući pobjedi od 0:2 u prvom susretu i u velikom lokalnom derbiju odmjeriti snage s Brentfordom.

Finale play-offa će se igrati 4. augusta na Wembley stadionu s početkom u 20:45.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi