Poznati svi učesnici Elitnog kruga kvalifikacija: BiH je ponovo među njima
Iako na terenu nisu opravdali očekivanja, mladi bh.fudbaleri će ipak imati šansu da se bore za plasman na Evropsko prvenstvo

Žrijeb 6. decembra

Poznati svi učesnici Elitnog kruga kvalifikacija: BiH je ponovo među njima

Midhat Šljivak

Kadetska fudbalska reprezentacija igraće Elitni krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Izabranici Zorana Erbeza su kvalifikacije u grupi sa Ukrajinom, Islandom i Gibraltarom osvojila treće mjesto, ali je prošla u narednu rundu kao jedan od najboljih trećeplasiranih timova.

Pored naše reprezentacije dalje su kao trećeplasirane selekcije prošle i Švicarska, Srbija, te Turska i imaće šansu da poprave utisak iz prve runde.

Svi učesnici Elitne runde:

Austrija, Bjelorusija, Belgija, BiH, Hrvatska, Češka, Danska, Engeska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Island, Izrael, Italija, Kosovo, Holandija, Sj. Irska, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunija, Rusika, Škotska, Srbija, Slovačka, Slovenika, Španija, Švicarska, Švedska, Turska, Ukrajina.

Žrijeb Elitne runde kvalifikacija biće održan 6. decembra u Nyonu, a istog dana biće poznati domaćini kvalifikacionog turnira koji se igraju u martu.

Evropsko prvenstvo igra se od 3. do 19. maja 2019. godine u Irskoj, a 15 najboljih selekcija se pridružiti domaćinu na EP.

Također, Euro u Irskoj će poslužiti kao kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo koje se od 5. do 27. oktobra naredne godine igra u Peruu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti