Burić se oglasio nakon stravične povrede: Kost je napukla, ušivali su mi čelo, ali biće to dobro!
Zeničanin je sinoć nakon duela sa protivničkim igračem ostao ležati krvav na terenu

Golman Lecha za SportSport.ba

Burić se oglasio nakon stravične povrede: Kost je napukla, ušivali su mi čelo, ali biće to dobro!

D. Kurbegović

Nogometaši poljskog Lecha za kojeg nastupa bh. internacionalac Jasmin Burić sinoć su u okviru 19. kola poljske Ekstraklase gostovali kod ekipe Zaglebie. Lech je na kraju slavio visoku pobjedu 6:0, ali utakmica će ostati upamćena po tome što se u 9. minuti teško povrijedio prvi golman Lecha.

Jasmin Burić je prilikom jednog napada Zaglebia stradao u sudaru s domaćim igračem, a prizor nakon tog duela nije bio nimalo prijatan. Burić se zanimljivo nakon tog sudara odmah pridigao, te intervenisao prilikom udarca u nastavku akcije, a nakon što je lopta izbačena iz peterca Lecha ostao je ležati na travi sav krvav.

Jutro nakon utakmice, kontaktirali smo ovog 31-godišnjeg Zeničanina, koji je za SportSport.ba otkrio koliko je teška povreda.

"Dobro je kako je moglo biti, napukla mi je kost iznad oka i ušivali su mi čelo, biće to dobro. Nezgodno me udario protivnički napadač kukom, iako sam osjetio veliku bol ustao sam odmah da ispratim akciju do kraja i onda sam legao, te vidio da krvarim», ističe Burić.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Polusezona za njega je završena, ali pauza neće drugo trajati.

"Oporavak će trajati nešto manje od mjesec dana, ali pošto ima još jedno kolo do kraja prvog dijela, onda slijedi i pauza. Taman ću se oporaviti za početak priprema i nastavak sezone, gdje imamo cilj naravno opet izboriti Evropu", kazao je za SportSport.ba Jasmin Burić, koji će već narednog vikenda kući na odmor, nakon polusezone u kojoj je imao dvije nesretne povrede, te je od 19 utakmica u prvenstvu na 12 bio golu kluba iz Poznana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije