Poznato kada će Juventus i Lyon odigrati revanš meč osmine finala Lige prvaka?

Radi se na kalendaru evropskih takmičenja

Poznato kada će Juventus i Lyon odigrati revanš meč osmine finala Lige prvaka?

E. Čaušević

Nakon dva mjeseca pauze zbog pandemije koronavirusa fudbal nam se konačno vraća.

Danas je iz Njemačke stigla potvrda da je Angela Merkel dala dozvolu da se Bundesliga nastavi ovog mjeseca. Na sutrašnjem sastanku njemački klubovi će dogovoriti tačan datum nastavka utakmica.

UEFA je prošlog mjeseca odlučila da će se prvo privesti kraju prvenstva, a da će se zatim igrati evropska takmičenja. Cilj je da se lige završe do kraja jula, a da se u avgustu nastave Liga prvaka i Evropska liga.

Italijanski mediji danas pišu da se već uveliko priča o kalendaru za evropske utakmice. Ostalo je da se odigra još nekoliko revanš mečeva osmine finala Lige prvaka, dok je i Evropska liga također stigla do osmine finala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prema izvorima koje ima RMC Sport revanš meč osmine finala Lige prvaka Juventus i Lyon mogli bi odigrati 8. avgusta. Međutim, zvanične potvrde još uvijek nema, ali svakako da raduje činjenica da se uveliko radi na kalendaru Lige prvaka i Evropske lige.

Što se tiče meča Juventusa i Lyona u prvom susretu ovih ekipa francuski tim je slavio pred svojim navijačima s minimalnih 1:0. Pored ove utakmice preostalo je još da revanše igraju Manchester City - Real Madrid, Bayern - Chelsea i Barcelona - Napoli.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti