UEFA će odgoditi Evropsko prvenstvo, ali će to klubove itekako koštati

Žele kompenzaciju od 300 miliona eura

UEFA će odgoditi Evropsko prvenstvo, ali će to klubove itekako koštati

Endin Čaušević
Teme:

UEFA će danas održati videokonferenciju sa predstavnicima članica, a glavna tema će biti da li će se nastaviti evropske lige, te šta će se desiti s odigravanjem Evropskog prvenstva.

Skoro sve lige u Evropi su prekinute najmanje do 3. aprila zbog pandemije koronavirusa, te još uvijek nije poznato da li će se nastaviti. No, odgovor bismo trebali saznati danas nakon sastanka koji organizuje UEFA.

Što se tiče klubova tu je situacija jasna i oni žele nastaviti sezonu do kraja što baš ne odgovara UEFA-i koja je zagovornik da se nađe neko drugo rješenje, te da se klupska sezona završi u maju kako bi se bez problema odigralo EP.

Međutim, L'Equipe piše da će UEFA vjerovatno odgoditi Evropsko prvenstvo, te da će ono biti odigrano narednog ljeta. Ipak, to znači da će UEFA izgubiti ogroman novac od toga, te će navodno tražiti od klubova da nadoknadi troškove.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navodno, UEFA će pristati na odgodu Eura, ali u slučaju da klubovi pristanu na plaćanje kompenzacije od 300 miliona eura. U UEFA-i su izračunali koliko će ih koštati ako odgode EP, a ukoliko klubovi žele završiti sezonu onda će morati pokriti te troškove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti