Pozvali kompletno selo na utakmicu La Lige: Birajte datum, mi sve plaćamo
Foto - EPA

Nakon što su ih savladali u Kupu

Pozvali kompletno selo na utakmicu La Lige: Birajte datum, mi sve plaćamo

Midhat Šljivak

Real Sociedad lagano je pobijedio niželigaša Becerril u Kupu Kralja.

Tim iz San Sebastiana je slavio sa uvjerljivih 8:0, što nije nikakvo čudo, jer ovaj šestoligaš dolazi iz sela na sjeveru Španije.

Becerril ima svega 754 stanovnika, a nakon utakmice predsjednik Sociedada Jokin Aperribay pozvao je kompletno selo na utakmicu La Lige.

Moći će da biraju utakmicu koju će da gledaju, a tim iz San Sebastiana će organizovati transport, ulaznica i platit će im večeru.

"Nama je ova utakmica bila festival fudbala. Zahvalni smo na tome kako smo tretirani od Sociedada. Pogledat ćemo na raspored i vidjeti kada možemo doći u San Sebastian. Bit će nam čast i zadovoljstvo", rekao je predsjednik Bacerrila Juan Antonio Redondo.

Sjajan potez Sociedada u svakom slučaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi