Real Sociedad razbio niželigaša u Kupu Kralja, hat-trick nekadašnje velike nade Manchester Uniteda
Januzaj je postigao hat-trick u meču protiv Becerrila

Prvi golovi u sezoni za Belgijanca

Real Sociedad razbio niželigaša u Kupu Kralja, hat-trick nekadašnje velike nade Manchester Uniteda

S. Pašalić

Real Sociedad je večeras u okviru 1/64 finala Kupa Kralja ubjedljivo slavio u gostima protiv niželigaša Becerrila sa 8:0.

Gosti su nakon prvog poluvremena vodili sa 2:0, a zatim su u nastavku postigli čak šest golova i plasirali se u narednu fazu takmičenja.

Od osam golova Sociedada, tri je postigao Adnan Januzaj koji je pogađao u 44., 46. i 63. minuti, a treći gol je bila majstorija iz slobodnog udarca.

Januzaj je ove sezone odigrao 10 utakmica u La Ligi i nije se upisao među strijelce, pa su mu golovi u kupu prvi koje je postigao u nekom takmičenju i već sada ih ima više u odnosu na prošlu sezonu kada je u 24 utakmice postigao dva gola.

Ovaj 24-godišnji Belgijanac je nekada bio velika nada Manchester Uniteda, ali njegova karijera u ovom klubu nije išla po planu pa je bio na posudbama u Borussiji Dortmund i Sunderlandu.

Nakon toga je Manchester United 2017. godine odlučio da ga proda Real Sociedadu za 8.5 miliona eura, a sa ovim klubom ima ugovor do 2022. godine.

Top Komentari

Bhf111
Pa ja bi nespreman u 24 utakmice zabio barem 3 gola. Kakvi sve igraci uzimaju pare danas a mi ostali radimo za neke jadne plate
3 0
Mele
Sa 17 g igrao u Unitedu, hebote sad zabija nizeligasu 3 gola u 3 godine,,Velika nada kao i Halilovic i na kraju evo rezultata, a bas dobar igrac kojem je slava udarila u glavu..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi